De ligging van Anaula Nature ResortDe ligging van Anaula Nature Resort

Het Anaula Nature Resort is gevestigd op een bosrijk eiland van ± 12 hectare groot aan de voet van de Ferulasi vallen.Ongeveer 3 ha. van het eiland is gebruikt voor de opzet van het resort, de rest 9 ha. is nog puur tropisch regenwoud. Er zijn trails op het eiland, waardoor u in staat bent uw eigen boswandeling te maken.
Een wandeling om het eiland duurt ongeveer 30 minuten. Het eiland ligt circa 180 km verwijderd van de hoofdstad Paramaribo en is op circa 4 uur rijden en 1 uur varen te bereiken. Anaula Nature Resort ligt volgens de Surinaamse gezondheidsautoriteit (Buro Openbare Gezondheidszorg) in malaria-vrij gebied. Het slikken van malaria tabletten is dus niet nodig.

Boven-Suriname.

Het Boven-Surinamegebied, waarin het Anaula Nature Resort zich bevindt, staat bekend om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazoneregenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd, alwaar zij een nieuw bestaan opbouwden. Door hun geisoleerde manier van leven, ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden. Marrondorpen als Ladoani, Gunsi, Nieuw Aurora en JawJaw zijn in de nabije omgeving van het Anaula Nature Resort gesitueerd. De vrouwen in hun kleurrijke gewaden, de spelende kinderen aan de waterkant in contrast met de puurheid van het tropisch regenwoud, zorgen voor een adembenemend tafereel. De Marrons zijn trots op hun cultuur en laten u graag kennis maken met hun fascinerende manier van leven.

Google map overzicht van Anaula Nature Resort Suriname

De makers van deze website maken gebruik van de functionaliteit van google maps. En google maps gebruikt vooralsnog een ´verkeerde´ kaart van Suriname. Namens het Anaula team onze excuses hiervoor.